فریلنسر (Freelancer) کیست؟
با سی جی آپ ورک همراه باشید:
فریلنسر (Freelancer) کیست؟
ساده ترین تعریف فریلنسر این است که : یک نفر، بدون اینکه به یک سازمان یا کسب و کار و شرکت مشخص متعهد شود، فعالیت حرفهای و تخصصی خود را برای مجموعههای مختلف انجام میدهد و بسته به نیاز و پروژههای در دسترس، کارفرمای خود را تغییر میدهد. مفهوم فریلنسر یا آزادکار، طی دهههای اخیر مطرح شده است.
فریلنسینگ می تواند یک شغل تمام وقت یا پاره وقت باشد. در واقع به کارهایی که می توانید در خانه و به صورت آنلاین و از راه دور انجام دهید فریلنسینگ گفته می شود.
مزیت های فریلنسینگ:
شما برای خود هر جا که دوست داشته باشید کار می کنید.
روی هر پروژه ای که دوست داشته باشید کار می کنید.
هیچ مدیر یا رئیسی بالای سر شما نیست.
درآمد شما حد و مرز ندارد و می توانید با انجام پروژه های بیشتر و تخصصی تر، درآمد بسیار بالایی داشته باشید.
معایب فریلنسینگ:
شما می بایست همه کارها را خودتان انجام دهید: حسابداری، بازاریابی، فروش، انجام پروژه، ارتباط با مشتری و…
ممکن است زندگی و کار شما با هم ترکیب شوند، بنابراین مدیریت زمان برای شما بسیار مهم می باشد.
شما همکار یا هم تیمی نخواهید داشت. ( مگر آنکه خودتان به صورت دور کاری تیم تشکیل دهید)
هر روز در شرکت وقت تلف نمی کنید تا آخر ماه حقوق بگیرید.
اگر پروژه درست و به موقع انجام نشود دیگر کارفرما با شما کار نخواهد کرد.
برای شروع کار فریلنسری باید قاطعانه تصمیم بگیرید:
اولین و مهمترین قدم برای شروع کار فریلنسری گرفتن تصمیم قاطع و پایبند بودن به آن است. این مرحله اهمیت بسیار بالایی دارد، چون در شروع هر کاری قدم های ابتدایی سخت ترین قرم ها هستند.
در کار فریلنسری پیشنهاد می شود تا دو ماه با پشتکار و قاطعانه تلاش کنید در تمام این مدت تلاش خود را برای ماهر شدن در جذب مشتری و بازاریابی انجام دهید.
بدون تمرکز کافی ، عزم راسخ و پشتکار ممکن است به سرعت به عقب رانده شوید.
مهارت های خود را پیدا کنید:
در مرحله دوم باید چند سوال از خود بپرسید:
من چه مهارتی دارم؟
چه کاری می توانم انجام دهم؟
چه تخصصی می توانم یاد بگیرم؟
برای پاسخ دادن به این سوالات زیاد به خودتان سخت نگیرید. منظور از تخصص و مهارت سطح بالایی از دانش و تجربه نیست.
در بازار کار فریلنسری صدها نوع مهارت گوناگون مورد نیاز است و بعضی موارد به راحتی قابل یادگیری هستند.
برای مثال چند مهارت متداول:
تولید محتوا به صورت:
نویسندگی، ویراستاری، طراحی وب، مدیریت شبکه های اجتماعی، ترجمه، پژوهش و تحقیق، حسابداری، گرافیک، معماری و معماری داخلی، ساخت انیمیشن ، سه بعدی سازی و ده ها مهارت دیگر،این موارد بیشترین پیشنهاد کار را دارند.
حتی اگر هیچکدام از این مهارت ها را ندارید یکی را انتخاب کنید و به سرعت آن را بیاموزید.
در سایت های فریلنسری عضو شوید:
به لطف اینترنت چندین وبسایت با هدف متصل کردن کارفرماها و فریلنسر ها به یکدیگر ایجاد شده است. برای شروع کار فریلنسری یک جستجوی ساده شما را به بهترین سایت های فریلنسری می رساند چه در داخل کشور و چه در خارج.
سعی کنید در چندین سایت عضو شوید، بعد از مدتی متوجه می شوید که کدام سایت مطابقت بهتری با مهارت شما دارد. بعد از عضویت پروفایل خود را به خوبی ویرایش کنید، نمونه کارهایتان را معرفی کنید. مهارت های خود را در آن بنویسید. مطمئن شوید برای کارفرماها قانع کننده هستید.
حضور آنلاین خود را تقویت کنید:
یک فریلنسر هم به بازاریابی احتیاج دارد. یک قدم کلیدی بعد از شروع کار فریلنسری بازاریابی و معرفی قوی خود در فضای مجازی است. برای مثال اگر شما یک طراح وب، معمار، نویسنده و یا ویرایشگر فیلم هستید، بدون حضور داشتن در فضای مجازی هیچ کس از وجود شما خبر دار نخواهد شد. پس باید با قدرت خود را در فضای مجازی تبلیغ کنید.
در واقع شما باید یک برند شخصی برای خود بسازید، در شبکه های اجتماعی عضو شوید و نمونه کارهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.
امروزه هرکسی به دنبال کالا یا خدماتی باشد اول در اینترنت جستجو می کند، با حضور قوی در فضای مجازی مشتریان زیادی را به طور مستقیم جذب خواهید کرد.
برای خود شهرت و رزومه ی حرفه ای بسازید:
این مرحله ای نیست که یک شبه انجام شود و شاید چند سال به طول بیانجامد. با ثبات در انجام کار با کیفیت و راضی کردن مشتریان خود از آن ها بخواهید تا نظراتشان را درباره شما بنویسند.
هر چه شما در کار خود بهتر عمل کنید، نظرات مشتریان هم مثبت تر خواهد شد. رزومه ای برای خود بنویسید و بعد از انجام هر کار یا پروژه جدید و یا مهارت جدید، آن را به رزومه خود اضافه کنید.
کانال های ارتباط با خودتان را باز نگه دارید:
اگر قرار باشد مهمترین رمز موفقیت در آزادکاری معرفی شود، آن رمز چیزی جز ارتباطات نیست. به زبان ساده تمام راه های ارتباطی مستقیم با خود را ایجاد کنید و آن را فعال نگه دارید. از ساده ترین راه ها مثل ایمیل، موبایل، تا انواع پیام رسان ها و صفحات مجازی متداول مثل: اینستاگرام ، تلگرام و واتساپ .
راه های ارتباط با شما باید به اندازه ای برای مشتری راحت و سریع باشد که با دیدن نمونه کار شما اگر خواست سفارش دهد یا سوالی بپرسد ساعت ها و روزها منتظر پاسخ نماند، به هرحال رقابت بسیار شدید است.
شروع کار فریلنسری همانطور که گفته شد در ابتدا بسیار دشوار است اما با ثبات قدم و پشتکار می توان جایگاه بسیار خوبی پیدا کرد. خوشبختانه در چند سال اخیر در ایران هم کار فریلنسری رشد و پیشرفت خوبی داشته است.
بهتر است بدانید که کار فریلنسری و کسب درآمد از روش های آنلاین محدود به داخل کشور نیست و اگر تخصص کافی دارید به راحتی می توانید از هر جای دنیا پیشنهاد کار قبول کنید و درآمد ارزی داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.